Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Νέα

Μετασχηματισμός στερεάς κατάστασης ενός προσθετικού κατασκευασμένου κράματος InconEl®625 στους 700 ° C (1)
Χρόνος απελευθέρωσης: 2022-01-13 16:08:51  Hits: 13

  -Inconel®625 (IN625) είναι ένα νικέλιο-based superalloy-colution με μια μήτρα Ni/cr που ενισχύεται από την NB&mo Solutes [1]. Το IN625 διαθέτει υψηλή αντοχή, υψηλή αντοχή σε κάταγμα και καλή αντοχή στη διάβρωση και βρίσκει πολλές εφαρμογές στις θαλάσσιες και ενεργειακές βιομηχανίες, για παράδειγμα, συστατικά του στροβίλου, συστήματα καυσίμων και εξάτμισης και συστατικά χημικής επεξεργασίας. Το In625 έχει επίσης εξαιρετική συγκόλληση και αντίσταση σε ζεστή ρωγμή. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το IN625 ένα πρωταρχικό κράμα στην πρόσφατη πρόοδο των τεχνολογιών διαφόρων προσθέτων [AM) [2-7], όπου#101; Μόνο μερικά υπάρχοντα κράματα από περισσότερα από 5500 κράματα που χρησιμοποιούνται σήμερα πληρούν τα αυστηρά κριτήρια εκτύπωσης που επιβάλλονται από την AM [8].

   -/printability αντιπροσωπεύει μια εγγενή και θεμελιώδη πρόκληση να είμαι. Ένα κεντρικό ζήτημα που σχετίζεται με αυτή την πρόκληση είναι το κατασκευαστικό/up της υπολειμματικής τάσης κατά τη διάρκεια της ταχείας στερεοποίησης και των επακόλουθων θερμικών κύκλων με εντοπισμένους ρυθμούς ψύξης τόσο υψηλές όσο 1 × 106 ◦Cs έως 1 × 107 ◦Cs [9]. Για παράδειγμα, οι μετρήσεις περίθλασης νετρονίων στο AM IN625 έχουν δείξει ότι μέσα σε ένα μόνο συστατικό, η παραλλαγή υπολειμματικών τάσεων μπορεί να είναι τόσο σημαντική όσο 1 GPA [6,10]. Οι υπολειμματικές τάσεις αυτού του μεγέθους μπορούν να οδηγήσουν σε παραμόρφωση μέρους, να εισαγάγουν θανατηφόρα ελαττώματα και να επηρεάσουν δυσμενώς τις μηχανικές ιδιότητες και την απόδοση του κατασκευασμένου μέρους [11,12]. Ενώ έχουν αναπτυχθεί αρκετές στρατηγικές για τη μείωση του -nresidual stress που εισάγονται κατά τη διάρκεια των διαδικασιών κατασκευής, όπως η βελτιστοποίηση του σχεδίου σάρωσης [13,14] ή θέρμανση της πλάκας βάσης [15], άγχοςrelief θερμότητα Οι θεραπείες εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν την πιο κοινή και αξιόπιστη προσέγγιση για τον μετριασμό της υπολειμματικής τάσης.

  -Ένα άλλο πανταχού παρόντος φαινομένου που σχετίζεται με το AM είναι μικροσκόπισμα [16,17]. Σε συμβατικές διαδικασίες παραγωγής, η μακροζυγοριακή διατάξεις εκδηλώνεται ως παραλλαγές σύνθεσης σε κλίμακες μήκους που κυμαίνονται από χιλιοστά έως εκατοστά ή ακόμα και μετρητές [18]. Το πεπερασμένο μέγεθος της πισίνας τήγματος στην AM δημιουργεί πολύ πιο εντοπισμένο μικροσκοπικό, κυρίως λόγω της διαφοράς στη διαλυτότητα των στοιχείων κράματος στην υγρή φάση και τη φάση στερεάς μήτρας. Στο νικέλιο-based superalloys όπως το625, η μικροσκόπηση οδηγεί σε υψηλή συγκέντρωση πυρίμαχων στοιχείων, για παράδειγμα, Mo και NB, κοντά στις αλληλεπιδραστικές περιοχές [19]. Ένας συντελεστής κατανομής Κ, ο οποίος ορίζεται ως ο λόγος μάζας-conCentration μεταξύ εκείνων του κέντρου Dendrite και της αλληλεπικαλιστικής περιοχής, περιγράφει τον βαθμό στοιχειώδους διαχωρισμού. Σε συγκολλήσεις IN625, οι τιμές Κ για MO και NB είναι τυπικά 0,95 και 0,50, αντίστοιχα [20]. Στο AM IN625 κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τη σύντηξη λέιζερ σκόνης-bed (PLB F), οι θερμοδυναμικές προσομοιώσεις προέβλεπαν τις τιμές Κ για MO και NB να είναι περίπου 0,3 και 0,1, αντίστοιχα [19]. Με άλλα λόγια, ΑΜ κατασκευή μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο εντοπισμένη και πιο ακραία στοιχειακή διαχωρισμού σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους συγκόλλησης.

   -Η ανάγκη για την ανακούφιση υπολειμματική άγχος και την παρουσία των Η μικροσκόπηση μπορεί να δημιουργήσει μια δυσμενή κατάσταση για τον μικροδομικό έλεγχο και τη βελτιστοποίηση. Το AM IN625 χρησιμεύει ως ένα καλό παράδειγμα επειδή έχει τοπικές συνθέσεις πολύ έξω από το πρότυπο σύνθετο εύρος για το IN625, καθιστώντας το&FApaMated τμήμα που δεν είναι in625 everywher#-101; Παρά τη σύνθεση σκόνης και η μέση ονομαστική σύνθεση που βρίσκεται εντός του προτύπου [21]. Μια θεραπεία θερμικής πίεσης στο 870 ◦C για μία ώρα, όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή μηχανής AM [22], είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στην ανακούφιση της υπολειμματικής τάσης. Ωστόσο, εισάγει επίσης μια σημαντική ποσότητα μεγάλων ιζημάτων φάσης δ, η οποία είναι μια φάση που επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του IN625. Μια εναλλακτική θεραπεία θερμικής επεξεργασίας-relief στο 800 ◦C για δύο ώρες αποδεικνύεται αποτελεσματική στη μείωση της υπολειμματικής τάσης. Ωστόσο, εξακολουθεί να δημιουργεί σημαντικές ριγμένες φάσεις δ με μεγάλη διάσταση που υπερβαίνει τα 600nm. Μια ξεχωριστή στρατηγική είναι να αφαιρέσετε εντελώς τη μικροσκόπωση χρησιμοποιώντας θερμική επεξεργασία ομογενοποίησης Highteremberature. Για παράδειγμα, μια θερμική επεξεργασία στα 1150 ° C για μία ώρα ομογενοποιεί πλήρως το κράμα. Ωστόσο, αυτή η θερμική επεξεργασία προάγει την ανάπτυξη των σιτηρών και μπορεί να είναι τόσο δύσκολο όσο και δαπανηρό για την εφαρμογή των βιομηχανικών-scale μεγάλα μέρη λόγω του χρόνου που απαιτείται για την ισορροπία της θερμοκρασίας καθώς και την απαιτούμενη θερμοκρασία υψηλής ανόπτησης.

Αυτοί οι περιπλοκές που περιπλέκουν σε μια βιομηχανική ανάγκη διερεύνησης της σκοπιμότητας της χρήσης στρες χαμηλότερης θερμοκρασίας \\ Για να κατανοήσουμε τις κινητικές αποκρίσεις του AM IN625, σε αυτή τη μελέτη, διερευνούμε την κινητική μετασχηματισμού του στερεού STATE του AM IN625 κράμα στα 700 ◦C πρωτίστως χρησιμοποιώντας μεθόδους Situ Situ και διάθλασης. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε περίθλαση X RAY για την παρακολούθηση της κινητικής μετασχηματισμού φάσης και το μικρό-angle X-RAY σκέδαση για να αξιολογήσει τις μορφολογικές αλλαγές στα ιζήματα. Σε αντίθεση με τις περισσότερες μελέτες σχετικά με την επίδραση της θερμικής επεξεργασίας σε υπερκεραντήρες νικελίου, όπου--101; Τα πειραματικά στοιχεία συγκεντρώνονται κυρίως από τη μικροσκοπία και από τα δεδομένα διάθλασης του-Hous X-RAY, οι μετρήσεις του Synchrotron ανιχνεύουν ένα σταθερό και σημαντικά μεγαλύτερο όγκο δείγματος μέσω πειράματος in situ που επιτρέπουν την αναμφισβήτητη προσδιορισμό της ανόπτησης της κινητικής. Αυτά τα αποτελέσματα είναι επίσης πιο στατιστικά αντιπροσωπευτικά. Η κινητική προκύπτει από τον ίδιο όγκο δείγματος διασαφηνίζεται με θερμοδυναμικές προβλέψεις από τον Calphad (σύζευξη υπολογιστή των διαγραμμάτων φάσης και θερμοχημεία).-&#--






\\n \\n

Προηγούμενος: Θερμική επεξεργασ...

Επόμενο: Μετασχηματισμός σ...