Shanghai LANZHU super alloy Material Co., Ltd.

Νέα

Εφαρμογές κραμάτων νικελίου για σωληνώσεις και βαλβίδες (2)
Χρόνος απελευθέρωσης: 2021-06-28 17:47:58  Hits: 11

εξωτερικές αυλακώσειςΗ όπως αυτές που βρίσκονται στην κοινή δαχτυλίδι Type (RTJ) αντιμετωπίζει των φλαντζών του σώματος της βαλβίδας σε υλικό από ανθρακούχο χάλυβα επιστρώνονται με Inconel 625 για την αποφυγή εξωτερική διάβρωση ρωγμή σε υπεράκτια έργα.

 

Galling και τριβής: γδάρσιμο είναι μια μορφή της φθοράς που προκαλείται από δύο επιφάνειες τριβή μαζί. Υπάρχουν διάφορες στρατηγικές για την αποφυγή της ζεύξης, όπως λίπανση, μειώνοντας την τραχύτητα και δημιουργώντας μια διαφορά σκληρότητας μεταξύ δύο συρόμενων επιφανειών. Το βύσμα που φαίνεται στο σχήμα 4 χρησιμοποιείται για την αποστράγγιση του υγρού που συσσωρεύεται στην κοιλότητα του σώματος της βαλβίδας σφαιρών. Το πέλμα μέρος του βύσματος δημιουργεί τριβή και αγκαλιάζει με το σώμα της βαλβίδας κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο. Έτσι, το υλικό πώματος επιλέγεται σε Inconel 625 για να δημιουργήσει μια διαφορά σκληρότητας με το σώμα της βαλβίδας και, κατά συνέπεια, τη μείωση γδάρσιμο και την τριβή

 

Mechanical αντοχή:. Ενεργοποιούμενες βαλβίδες δημιουργήσει ένα υψηλό φορτίο επί του στελέχους της βαλβίδας. Επομένως, το στέλεχος σε ενεργοποιημένες βαλβίδες θα πρέπει να κατασκευάζεται υλικό υψηλής αντοχής όπως το Inconel 718 για χάλυβα άνθρακα, ανοξείδωτο χάλυβα 316 και 22CR διπλής όψης σώματος. Inconel 718 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για σφαιρικά και με κοχλίωση εξαρτημάτων, ιδιαίτερα σε βαλβίδες υποθαλάσσια.

 

下载.jpg

            Figure 5. Διπλή βαλβίδα ελέγχου πλάκα σε 22Cr εκτύπωσης διπλής διπλής διόδευσης με Inconel x750 ελατήριο 


Cycling και κόπωση άγχος: Ένα ελατήριο χρησιμοποιείται συχνά σε βαλβίδες ελέγχου για να κινηθεί το πίσω δίσκο στην αρχική του θέση και να κλείσει τη βαλβίδα. Πολλές βαλβίδες ελέγχου αντιμετωπίζουν υψηλό ποσοστό ανοίγματος και κλεισίματος (ποδηλασία). Για το λόγο αυτό, το INCONEL X750 το ελατήριο υλικό έχει καθοριστεί ευρέως για βαλβίδες ελέγχου λόγω της καλής αντίστασης στην ποδηλασία και την άγχος κόπωσης. Το Σχήμα 5 απεικονίζει μία βαλβίδα διπλής ελέγχου πλάκα με ένα σώμα από χάλυβα άνθρακα και μαρτενσιτικοί ανοξείδωτοι δίσκοι που είναι κλειστά μέσα από το ελατήριο Inconel x750.

 

Nickel υλικά κράματος

 

Inconel 625 (κράμα 625) είναι ένα νικέλιο-based κράμα με υψηλή αντοχή στη διάβρωση και μηχανική αντοχή. Αυτό το υλικό έχει 22% χρωμίου, 9% μολυβδαίνιο και περίπου 58% νικέλιο. Η αντοχή αυτού του υλικού προέρχεται από το σκληρυντικό αποτέλεσμα του μολυβδαινίου και του νιόβιο στη μήτρα νικέλιο-chromium. Σχετικά υψηλή περιεκτικότητα μολυβδαινίου.

 

Inconel 718 είναι ένα υψηλής-strength, σχετικά υψηλά ανθεκτικό στη διάβρωση, νικέλιο-chromium κράμα. Αυτό το υλικό έχει κατά προσέγγιση 52,5% νικέλιο, 20% χρώμιο και 3% μολυβδαίνιο.

 

Fabrication και συγκόλληση του κράματος αυτού είναι εύκολο, και έχει καλή αντοχή στην κόπωση. Δύο κοινές θεραπείες θερμότητας για αυτό το κράμα είναι η ανόπτηση επίλυσης και η σκλήρυνση της ηλικίας.

 

-

inconel x750 είναι ένα άλλο κράμα νικελίουchromium με υψηλή αντοχή στη διάβρωση και υψηλή αντοχή. Αυτό το κράμα περιέχει τουλάχιστον 70% νικέλιο και κατά μέσο όρο 15% χρώμιο. Διαφορετικές μηχανικές ιδιότητες μπορούν να επιτευχθούν μέσω διαφορετικών θερμοκρασιών για αυτό το κράμα. Αυτό το κράμα είναι μια οικονομική επιλογή που χρησιμοποιείται ευρέως σε διάφορες βιομηχανίες εκτός από πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως αεριοστροβίλων και μηχανές πυραύλων. 

Conclusion και σύσταση 


Inconel κράματα όπως Inconel 625, 718 και x750 είναι ευρέως για σωληνώσεις και βαλβίδες στον τομέα των υπεράκτιων. Το σώμα, το καπό, το κάθισμα, η σφαίρα, το μπουλόνι, το βύσμα και το ελατήριο των βαλβίδων σφαιρών κατασκευάζονται συχνά από τα κραμάτων που αναφέρονται. Αν και οι κράματα νικελίου που χρησιμοποιούνται ευρέως για την εσωτερική και εξωτερική αντίσταση στη διάβρωση, έχουν διαφορετικές εφαρμογές, όπως η αύξηση της μηχανικής αντοχής, τη μείωση της τριβής και γδάρσιμο, διευκολύνοντας ποδηλασία και μετριασμού κόπωση στρες.

\\n \\n \\n \\n

Προηγούμενος: Εφαρμογές κραμάτω...

Επόμενο: Επεξήγηση του κύρ...